logo paquebote
12 libros encontrados buscando autor: Oriol Pi de Cabanyes

www.paquebote.com > Oriol Pi de Cabanyes

Orden: · Ver: · Tipo:
ISBN:

9788491911968

La cultura que ens salva i altres escrits

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 298
Formato: 19 x 13 cm.
Precio: 18,00
Añadir a la cesta

La cultura que ens salva i altres escrits combina la nota d'actualitat amb el referent històric. El recull continua Glossari d'escriptors catalans del segle xx (2003), A punta d'espasa (2005), Pedra sobre pedra (2007), Sobre Maragall, d'Ors, Espriu, Porcel i altres (2013), Columnes i davantals (2015) i Senyes i aproximacions (2018), tots ells en aquesta mateixa col·lecció. 'Des del punt de vista intel·lectual, Oriol Pi de Cabanyes és, sense dubte, l'escriptor més preparat de l'anomenada Generació dels 70, la generació que ell mateix va ajudar a definir' (Agustí Pons). 'Novel·lista, contista, assagista, historiador, memorialista, cronista de viatges, crític d'art i literatura, i articulista, Pi de Cabanyes és autor d'una obra general de gran diversitat, fecunditat i qualitat. I el que acabo de dir no és pas del domini comú com hauria de ser' (Sam Abrams). L'obra assagística de Pi de Cabanyes 'ens remet a una gran època de l'assagisme català: alegria de contar, felicitat bibliogràfica, alegria d'haver llegit molt. Podríem dir que l'estil de l'autor prové d'aquells prosistes que ara ens manquen i que ens guiarien millor que els boxadors de les xarxes'. (Andreu Navarra)


ISBN:

978-84-9191-031-2

Senyes i aproximacions «123 assaigs breus d´història cultural»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 188
Formato: 19 x 13 cm.
Precio: 14,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Senyes i aproximacions articula un conjunt d´escrits, que mantenen un interès viu, pensats per a il·lustrar una determinada actualitat cultural que no caduca amb el temps. Amb els escrits -o glosses- d´aquest llibre passen ja del mig miler, els publicats fins ara per Oriol Pi de Cabanyes a Glossari d´escriptors catalans del segle XX (2003), A punta d´espasa (2005), Pedra sobre pedra (2007), Sobre Maragall, d´Ors, Espriu, Porcel i altres (2013) i Columnes i davantals (2015), tots ells en aquesta mateixa col·lecció. Aquest és, doncs, el sisè volum d´una sèrie de breus assaigs que combinen la informació amb la reflexió cultural a partir d´un bon coneixement de la història i la literatura. 'Cada nou volum és una obra closa i rotunda en ella mateixa i, al mateix temps, una contribució fresca, necessària i valuosa al conjunt que no decau en cap moment. En el meu cas personal -ha escrit Sam Abrams-, he de confessar que tinc els cinc volums sempre a mà com a obra de consulta constant. I aquesta gran obra en marxa ens remet al glossari d'Eugeni d'Ors, l'obra crítica de Carles Riba, el Breviari crític de Manuel de Montoliu i la part més quotidiana de l'assagisme de Walter Benjamin, per citar alguns referents.'


ISBN:

978-84-9883-575-5

Sobre Maragall, d'Ors, Espriu, Porcel i altres

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 232
Formato: Rústica, 19 x 13 cm.
Precio: 15,00
Lo lamentamos, pero este libro no está disponible en estos momentos.

A Sobre Maragall, d¿Ors, Espriu, Porcel i altres (Pla, Pujols, Gaziel, Vicens Vives, Rodoreda, Foix, Bartra, Brossa, Rosselló-Pòrcel, Màrius Torres, Jordi Sarsanedas, Josep Benet, Max Cahner, Albert Manent, Josep Palau i Fabre, Màrius Sampere, Agustí Pons, Bladé i Desumvila, Quim Monzó, Biel Mesquida, Teresa Pàmies, Àlex Susanna, Joan Solà, Isidor Cònsul, Josep Termes...) hi troba-reu opinions personals no sempre coincidents amb la interpretació habitual sobre aquests escriptors i les seves obres, però també comentaris d¿interès sobre, entre d¿altres temes, les interioritats del premi Nobel de Literatura mai no concedit a un escriptor català, sobre el suposat inductor intel·lectual del lingüicidi del català programat pel franquisme, sobre la fructífera tasca de mecenatge cultural de J.B. Cendrós o Ermengol Passola, així com sobre l¿Espanya (plural) de Bosch Gimpera o sobre La pell de brau d¿Espriu com a expressions d¿una voluntat de diàleg tan unilateral i tan manifestament sense correspondència que també ha canviat la perspectiva de l¿autor d¿aquest recull de textos esparsos, director-fundador que fou de la Institució de les Lletres Catalanes, sobre les relacions culturals Catalunya-Espanya.


ISBN:

978-84-9785-438-2

Enric- C. Ricart y el novecentismo

Editorial: Lunwerg   Fecha de publicación:    Páginas: 200
Formato: Tapa dura con sobrecubierta
Precio: 30,00
Lo lamentamos, pero este libro no está ya disponible.

General Arte Arte y arquitectura Pintura


ISBN:

978-84-9785-439-9

Enric- C. Ricart i el noucentisme

Editorial: Lunwerg   Fecha de publicación:    Páginas: 200
Formato: Tapa dura con sobrecubierta
Precio: 30,00
Lo lamentamos, pero este libro no está ya disponible.

General Arte Arte y arquitectura Pintura


ISBN:

9788484159841

Pedra sobre pedra «Tercer recull de glosses literàries»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 208
Formato: Rústica
Precio: 15,00
Lo lamentamos, pero este libro no está disponible en estos momentos.

L’obra construeix un fris sobre autors, obres i moviments de la literatura catalana que va començar amb Glossari d’escriptors catalans del segle XX (2003) i A punta d’espasa. Noves glosses d’escriptors (2005). Es tracta d’un tercer conjunt de “glosses” –o reflexions de lliure interpretació- que, generades com a peces d’articulisme literari, tenen molt a veure amb l’assaig breu i, de vegades, també amb la crònica i el memorialisme.


ISBN:

9788484157076

A punta d'espasa. Noves glosses d'escriptors

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 224
Formato: Rústica
Precio: 11,00
Lo lamentamos, pero este libro no está ya disponible.

Els breus comentaris –o glosses– que constitueixen aquest llibre participen tant de l’assaig com del periodisme d’opinió personal i pensat per a un lector no estrictament especialitzat. Aquesta nova sèrie de glosses, escrites al reclam de les suggestions més diverses al llarg dels últims trenta anys, aborden temàticament autors i textos en llengua catalana que van des de l’Edat Mitjana fins als nostres dies.


ISBN:

9788484154860

Glossari d'escriptors catalans del segle XX

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 238
Formato: Rústica
Precio: 12,00
Lo lamentamos, pero este libro no está disponible en estos momentos.

Assaigs curts escrits sovint al reclam d’un fet d’actualitat, mantenen un interès que va més enllà del moment de la reflexió que els va suscitar. Vet aquí, doncs, una doble biografia, una antologia amb efecte mirall: un retrat individual i col·lectiu que presenta la imatge literària i personal d’un important conjunt d’escriptors, tots ja desapareguts, que van tenyir d’excel·lència el passat segle, el segle d’or de la literatura catalana.


ISBN:

9788484373971

Gaudí, una cosmogonia

Editorial: Proa   Fecha de publicación:   
Precio: 13,80
Lo lamentamos, pero este libro no está ya disponible.


ISBN:

9788429738810

(CAT).PEL BELL NORD GLAÇAT (BALANCI)

Editorial: Edicions 62   Fecha de publicación:   
Precio: 12,00
Lo lamentamos, pero este libro no está ya disponible.[1-10]  [11-12]  

Si no ha encontrado el libro que busca, pinche en nuestro servicio de Pedido Directo y pídanoslo.

Volver a Página Principal

Otras novedades


© Paquebote 1998-2022 Todas las secciones | Ayuda | Aviso Legal