logo paquebote
3 libros encontrados buscando autor: Esteve Deu Baigual

www.paquebote.com > Esteve Deu Baigual

Orden: · Ver: · Tipo:
ISBN:

9788491910817

L'economia de guerra a Sabadell, 1936-1939

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 304
Formato: , 20 x 14,7 cm.
Precio: 24,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Aquest és el tercer treball dedicat a l’estudi de la Guerra Civil i la ciutat de Sabadell. Se centra en les transformacions estructurals de l’economia sabadellenca en aquests anys, en l’evolució de l’activitat productiva i en les conseqüències derivades d’un context de guerra. S’hi tracten els canvis experimentats en la gestió de les empreses locals de diversos sectors i les diferents modalitats que van adoptar. Es posa èmfasi en l’anàlisi de les causes de la irregularitat en l’activitat productiva, amb una clara tendència a la baixa. També s’hi analitzen els problemes generats en l’àmbit de la demanda, amb la pèrdua de mercats i la substitució de productes tradicionals per noves comandes per a satisfer les necessitats de l’exèrcit popular. Així mateix, s’hi estudien els problemes de manca de recursos que va patir la hisenda municipal en un context de conflicte intern per a la consecució de recursos entre les diferents administracions: local, autonòmica i central.


ISBN:

978-84-9883-985-2

La guerra civil a Sabadell 1936-1939 «Repressió, conflicte intern i obra social en la reraguarda»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 352
Formato: 20 x 14,7 cm.
Precio: 24,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 7/14 días

Aquest és el segon treball dedicat a l'estudi de la Guerra Civil i la ciutat de Sabadell. Se centra en l'anàlisi de l'impacte del conflicte en la rereguarda, en el qual es tracten diversos aspectes. En primer lloc, el procés repressiu que, de manera incontrolada, es va desfermar en els primers mesos de la guerra contra les persones considerades faccioses i còmplices del cop d'estat militar. Seguidament, s'analitza el conflicte intern entre les forces polítiques i sindicals que donaven suport al govern de la República, i el que hi va haver entre les diferents institucions governamentals: municipal, autonòmica i estatal. També es fa un repàs de l'actitud solidària de la major part de la població, fins que va ser possible, a favor de diverses causes, totes elles encaminades a la defensa de l'ordre establert i a l'ajuda dels més perjudicats en aquell context. Així mateix es tracta de valorar l'obra realitzada pels governs municipals en la millora dels serveis socials, principalment, en l'educació, la sanitat, l'assistència social i l'habitatge. Finalment, es fa una valoració dels moviments de resistència, organitzats per la dreta local, tant pel que fa a l'interior com pel que fa a l'actitud d'alguns dels seus membres que van marxar a l'estranger o es van refugiar a les regions controlades pels franquistes.


ISBN:

9788498839326

Sabadell, 1936 «Economia, societat i política»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 308
Formato: 20 x 14,4 cm.
Precio: 24,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 7/14 días

Aquest llibre és el primer d'una sèrie, en la qual s'analitzarà el decurs de la Guerra Civil espanyola a Sabadell i el paper que van tenir els sabadellencs en aquest conflicte. Aquesta ciutat, per les seves dimensions, pot ser un bon laboratori de proves per analitzar aquesta etapa a partir de comportaments personals, més enllà de les actuacions de partits polítics i sindicals i d'institucions governamentals, i servir de model per a altres estudis aplicats a altres ciutats mitjanes de la Catalunya industrial. Aquesta anàlisi 'micro' permet intentar superar algunes visions, amb un biaix excessivament ideològic, d'alguns dels nombrosos treballs que s'han publicat sobre el tema. En un context de guerra civil, amb el que comporta d'alteració del normal funcionament de les societats implicades, s'intenta fer un estudi d'aquest període convuls amb el màxim rigor possible i amb un esperit crític, tot indicant encerts i errors en els comportaments de dirigents i dirigits i procurant explicar-ne les causes. El present volum vol ser una fotografia de la ciutat de Sabadell en vigílies de la guerra, que, en bona part, pot facilitar la comprensió del que va passar durant els anys del conflicte i en els immediatament posterior. Es tracta d'analitzar les característiques de la seva població, el creixement de la trama urbana, l'estructura empresarial i la conjuntura econòmica, la distribució de la riquesa, la composició i els comportaments dels diferents grups socials, la correlació de forces polítiques i sindicals i els enfrontaments entre partits i els conflictes laborals en la primera meitat de la dècada de 1930. Segons Josep M. Benaul, autor del pròleg, 'aquesta història més social pot proporcionar nous elements per a reinterpretar -confirmant, matisant o capgirant segons els casos- les visions obtingudes amb els enfocaments fins ara dominants i que en alguns aspectes comencen a mostrar rendiments decreixents'.[1-3]  

Si no ha encontrado el libro que busca, pinche en nuestro servicio de Pedido Directo y pídanoslo.

Volver a Página Principal

Otras novedades


© Paquebote 1998-2020 Todas las secciones | Ayuda | Aviso Legal