logo paquebote
2872 libros encontrados buscando editorial: Publicacions de l\\\'Abadia de Montserrat, S.A.

www.paquebote.com > Publicacions de l\\\'Abadia de Montserrat, S.A.

Orden: · Ver: · Tipo:
ISBN:

9788491911999

Art demostrativa «Regles introductòries a la pràctica de l'art demostrativa»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 328
Formato: , 26 x 18,5 cm.
Precio: 33,00
Añadir a la cesta
Próxima publicación. Se lo enviaremos tan pronto como aparezca.

L'Art demostrativa (Montpeller, ca. 1283) és la segona versió de l'Art, el mètode de trobar la veritat revelat a Llull. Tot i que segueix la mateixa estructura quaternària que la versió anterior (l'Ars compendiosa inveniendi veritatem), sembla més clara en la presentació sistemàtica dels principis i en l'aplicació rigorosa de la combinatòria. Però allò que destaca per damunt de tot en aquesta art és el recurs a l'analogia com a base de la demostració, que connecta significativament la creació material amb el món espiritual i diví. Es tracta, a més, de la primera versió de l'Art de la qual tenim un text català original, copiat en un manuscrit de primera generació: esdevé, així, una obra pionera en l'ús del vulgar com a llengua de transmissió de continguts filosòfics i científics. La present edició es basa en l'únic testimoni català manuscrit, sistemàticament comparat amb els manuscrits llatins i amb les edicions impreses anteriors, tant llatines com catalanes. Les Regles introductòries a la pràctica de l'Art demostrativa (ca. 1285-1287) són un dels molts materials didàctics que Llull produeix en relació amb aquesta versió de l'Art, però l'únic que va escriure en vers en aquella llengua occitanocatalana que caracte-ritza la poesia dels segles XIII-XIV. Volen ser una ajuda, gràcies a la rima, per a la memorització de les regles principals que permeten fer funcionar l'Art. Ja en vida de Llull l'obra va ser traduïda en prosa llatina, versió que havia restat inèdita fins a la present edició, que inclou també una traducció al francès produïda al segle XVII i la reelaboració feta pels editors de l'edició moguntina de l'obra de Llull al segle XVIII.


ISBN:

9788491911937

El camí del monjo «Converses amb Ramon Ribera-Mariné, monjo de Montserrat al Santuari del Miracle»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 160
Formato: , 19 x 13,5 cm.
Precio: 13,00
Añadir a la cesta

Per què va entrar al monestir? Per què es va fer monjo? Què hi va trobar en aquest estil de vida? Com és la vida d'un monjo en el seu dia a dia? I els ermitans, és el mateix? Les campanes, la rutina, el ritual, el camí, les escriptures, l'aparició del 3 d'agost de 1458, la Capella de la Desaparició, el significat del gran retaule barroc... Jo arribava al Miracle amb algunes preguntes preparades, però a l'hora de la veritat, el que en Ra-mon anava dient generava noves preguntes i ens portava per camins insospitats. Potser algunes de les qüestions que tractem us semblaran ingènues o infantils. A vegades parlem de les petites coses de cada dia, d'alguns detalls minúsculs. El camí interior relaciona el més gran amb el més petit, el que és a tocar amb l'intangible. No hi ha distincions. Hem parlat de detalls i detallets, i d'historietes (paraula que en Ramon fa servir sovint), però no hem perdut de vista allò que és essencial. Al llarg d'aquestes converses -converses tranquil·les, estimulants, sinceres-, en Ramon Ribera-Mariné, monjo de llarg recorregut, ens obre la porta a les interioritats de la seva experiència.


ISBN:

9788491911982

El monjo, l'historiador i l'editor «Homentage a Josep Massot i Muntaner»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 584
Formato: , 20 x 14,7 cm.
Precio: 32,00
Añadir a la cesta

Aquest 2021 Josep Massot i Muntaner compleix 80 anys i commemora els 50 anys de la seva ordenació presbiteral i els 50 anys com a director de Publicacions de l'Abadia de Montserrat. No és estrany, doncs, que el conegut com a pare Massot, home de consens i de prestigi, peça clau de la cultura, la historiografia i la intel·lectualitat a casa nostra, rebi un merescut homenatge en forma de miscel·lània, la qual recull la testimoniança de seixanta persones (filòlegs, historiadors, religiosos, literats...) de tots els territoris de parla catalana que estudien les diverses vessants del monjo, historiador i editor: l'historiador tout court i l'historiador de la literatura, la llengua, l'Església i la música, i també l'editor i el di-rector de revistes com 'Serra d'Or', 'Randa' i 'Studia Monastica'. La miscel·lània es complementa amb una extensa bibliografia sobre Josep Massot, una cronologia biogràfica i un plec de fotografies que recull la seva vida i trajectòria. Jordi Manent i Tomàs (Barcelona, 1977) és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Entre d'altres tasques, ha treballat a la Plataforma per la Llengua i ha estat director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona. Ha publicat o coordinat una quinzena de llibres, entre els quals destaquen Pompeu Fabra a l'exili (1939-1948) (2005), La temptació independentista. Una anà-lisi crítica de la radicalització del nacionalisme català (2010) [amb Àlvar Thomàs], Vinyetes: història del còmic en català (2015) [amb Mercè Solé], La nova articulació catalana-valenciana-balear (2017), Pompeu Fabra. Vida i obra en imatges (2018) [amb David Paloma], Reconeixement a Jordi Pujol. Les arrels d'una lluita, la seva obra política (2018) [amb Jesús Conte], El Barrufet Gramàtic. Homenatge a Albert Jané (2020) i Vigència de Josep Carner (2021). Col·labora habitualment al Tarragonadigital.com i esporàdicament a diversos mitjans escrits. Actualment treballa en una fundació.


ISBN:

9788491911975

Amics de l'ànima «Joan Maragall: anècdotes i records»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 112
Formato: , 19 x 13 cm.
Precio: 15,00
Añadir a la cesta

Durant molt temps, Joan Maragall (1860-1911) va ser el poeta de l'amor fidel i dels paisatges catalans. Encara ara, per a molta gent, només és un nom de carrer a molts pobles del país, el protagonista d'innombrables plaques i làpides i baixos relleus amb una vaca cega, i uns poemes per memoritzar a les escoles. Però els nombrosos estudis que s'han anat realitzant han permès descobrir, també, un poeta amb un món imaginatiu poderós i un periodista que, mostrant una consciència cívica impressionant, va tenir un pes innegable a la seva societat. Creiem, de tota manera, que encara hi ha aspectes d'aquest autor que queden per conèixer i amb aquest llibre volem contribuir-hi. Ho fem a través de textos escrits per contemporanis que el van tractar: amics com Antoni Roura; joves admiradors que esdevindran autors importants dins del cànon de la literatura catalana com Josep Carner o Josep M. de Sagarra, o autors incipients que abandonaran la seva carrera literària, però que es consideraran sempre deixebles seus, com Gaziel, Josep Pijoan o Francesc Pujols. I, és clar, Clara Noble, la seva dona.


ISBN:

978-84-9191-194-4

Atura't i respira. 365 reflexions dels monjos de Montserrat per a una vida més plena

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 384
Precio: 19,00
Añadir a la cesta

365 reflexions, una per a cada dia de l'any. I pertanyen a 38 monjos; alguns ja traspassats fa uns anys, d'altres estan en plena activitat. Són monjos molt diferents els uns dels altres, però tots tenen en comú el compartir una vivència de fe cristiana arrelada en la Paraula de Déu, en la pregària personal i comunitària, en la vida fraterna benedictina a Montserrat. Sempre amb voluntat de compartir amb els altres allò que cadascun viu per oferir-los una experiència espiritual que dona sentit a la vida, que il·lumina el dia a dia i que obre a uns horitzons de plenitud


ISBN:

9788491911968

La cultura que ens salva i altres escrits

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 298
Formato: , 19 x 13 cm.
Precio: 18,00
Añadir a la cesta

La cultura que ens salva i altres escrits combina la nota d'actualitat amb el referent històric. El recull continua Glossari d'escriptors catalans del segle xx (2003), A punta d'espasa (2005), Pedra sobre pedra (2007), Sobre Maragall, d'Ors, Espriu, Porcel i altres (2013), Columnes i davantals (2015) i Senyes i aproximacions (2018), tots ells en aquesta mateixa col·lecció. 'Des del punt de vista intel·lectual, Oriol Pi de Cabanyes és, sense dubte, l'escriptor més preparat de l'anomenada Generació dels 70, la generació que ell mateix va ajudar a definir' (Agustí Pons). 'Novel·lista, contista, assagista, historiador, memorialista, cronista de viatges, crític d'art i literatura, i articulista, Pi de Cabanyes és autor d'una obra general de gran diversitat, fecunditat i qualitat. I el que acabo de dir no és pas del domini comú com hauria de ser' (Sam Abrams). L'obra assagística de Pi de Cabanyes 'ens remet a una gran època de l'assagisme català: alegria de contar, felicitat bibliogràfica, alegria d'haver llegit molt. Podríem dir que l'estil de l'autor prové d'aquells prosistes que ara ens manquen i que ens guiarien millor que els boxadors de les xarxes'. (Andreu Navarra)ISBN:

9788491911739

La basílica de Santa Maria d'Igualada

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 320
Formato: , 28 x 21 cm.
Precio: 39,00
Añadir a la cesta

Aquest llibre que posem a les mans dels lectors té l'origen en el Projecte Episcopus, amb el qual la diòcesi de Vic ha commemorat aniversaris significatius per a la nostra llarga història: els mil cinc-cents anys de la primera notícia d'un bisbe de Vic, Cinidi, l'any 556; els mil anys de l'inici del ministeri episcopal del bisbe Oliba, en 1018; els dos-cents anys de la mort del bisbe Veyan, en 1815, i el centenari de la mort del venerable Josep Torras i Bages, en 1917. El Projecte Episcopus és un projecte de projectes entre els quals hi ha la publicació d'algunes obres que ens ajudin a conèixer més bé el nostre ric patrimoni històric i cultural. Aquesta obra, en posar la mirada en la basílica de Santa Maria d'Igualada, ens ajuda a entrar en la història de la capital de l'Anoia i des d'aquest temple significatiu eixamplar la mirada al seu entorn amb altres esglésies i llocs també plens d'història, d'art i de bellesa.


ISBN:

9788491911852

El Text i els seus contextos. Reflexions sobre l'exegesi bíblica

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 208
Formato: , 19 x 13,5 cm.
Precio: 15,00
Añadir a la cesta

El Text i els seus contextos esdevé l'adaptació d'una frase emblemàtica de l'exegesi contemporània: 'Tot text té el seu context', que defensa el medi històric i el medi social com a elements imprescindibles per comprendre l'Escriptura. El Text i els seus contextos explica que l'Escriptura ha de ser llegida dins la multiplicitat de contextos del món contemporani, tots receptors i tots interpretadors del Text, on destaca la praxi exegètica per la capacitat de construir ponts de connexió metodològica. El Text i els seus contextos reflexiona sobre l'exegesi bíblica com a disciplina teològica i científica. Com una gota d'oli vessada delicadament damunt l'Escriptura, l'exegesi penetra el Text per absorbir els seu batec teològic i escampar-lo al seu entorn existencial i humanístic.


ISBN:

9788491911920

Paraula i esperit «Al voltant dels Cants Espirituals de la literatura catalana»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 96
Formato: , 19 x 13 cm.
Precio: 15,00
Añadir a la cesta

Al llarg de tota la nostra singladura com a humans, ens hem interrogat sobre el més enllà, sobre la transcendència, sobre el sentit del nostre pas per aquest món. També ens hem interrogat sobre el misteri de la nostra existència i sobre la condició de la nostra humanitat. La història de la literatura catalana no ha estat aliena a tots aquests neguits, que l’autor ha volgut concretar en els Cants Espirituals. Ja al segle xv, Ausiàs March s’adreçava a Déu per plantejar tota una sèrie de qüestions sobre el sentit de la vida, que posteriorment han tingut continuïtat amb d’altres autors de la nostra literatura: Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Blai Bonet, Palau i Fabre, Antoni Ferrer i David Jou en són exemples ben destacats. Al llarg d’aquest llibre, Bernat Joan entrecreua una lectura personal dels diversos Cants Espirituals de la literatura catalana amb les seues pròpies qüestions sobre allò que ens fa humans, sobre la paraula transformada en esperit.
Si no ha encontrado el libro que busca, pinche en nuestro servicio de Pedido Directo y pídanoslo.

Volver a Página Principal

Otras novedades


© Paquebote 1998-2021 Todas las secciones | Ayuda | Aviso Legal