logo paquebote
2968 libros encontrados buscando editorial: Publicacions de l\\\'Abadia de Montserrat, S.A.

www.paquebote.com > Publicacions de l\\\'Abadia de Montserrat, S.A.

Orden: · Ver: · Tipo:
ISBN:

9788491912507

Aixafem el feixisme «El Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya durant la Guerra Civil»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 248
Formato: , 22 x 16 cm.
Precio: 24,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

En esclatar la Guerra Civil, la Generalitat crea el major centre d'informació i propaganda que ha tingut mai Catalunya. Es tracta del Comissariat de Propaganda, un organisme sense precedents que neix amb l'objectiu que la veu institucional del govern català no quedi sepultada entre la propaganda franquista i la del govern de la República. Fruit de molts anys d'investigació, Ester Boquera reconstrueix l'esforç ingent que va fer aquesta institució pionera, que va utilitzar les tècniques publicitàries més innovadores per lluitar contra el feixisme i defensar les polítiques de progrés social i les llibertats democràtiques i nacionals. Aquest apassionant relat descobreix com la Generalitat, conscient de les necessitats de cada moment, va anar modulant la seva estratègia comunicativa per adaptar-la al batec de l'opinió pública i als esdeveniments socials, polítics i militars. Jaume Miravitlles va liderar l'equip multidisciplinari i políticament plural que ho va fer possible. Aquest llibre també recupera més de 300 noms de persones que hi van treballar, un exercici necessari per treure'ls de l'anonimat i dignificar l'excel·lent feina que van fer enmig de grans adversitats.


ISBN:

9788491912491

La lluita necessària «Retrat dels feminismes avui»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 240
Formato: , 21,5 x 14 cm.
Precio: 22,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Vivim una cruïlla històrica plena de paranys, però també d'esperances, i la quarta onada feminista n'és una de les protagonistes principals. Recents moviments reivindicatius d'abast global com el #MeToo han sacsejat el patriarcat i l'han debilitat, encara que la pandèmia mundial hagi vingut a interrompre el camí ascendent de la igualtat de gènere, que és la base del feminisme; més ben dit, dels feminismes, perquè el feminisme serà plural o no serà. Com hem arribat fins aquí? Com surfejar la quarta onada i quins són els reptes principals que hem d'abordar? Aquest llibre analitza aquest impuls feminista que ja no té marxa enrere i parla de qüestions candents com la prostitució, el vel, els ventres de lloguer... Serveix de brúixola per a orientar-se en aquesta 'lluita necessària', destinada a convertir el món en un lloc més habitable i més just.


ISBN:

9788491912460

Un esbós del natural «Memòries d’Elvira Elias»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 352
Formato: , 19 x 13 cm.
Precio: 28,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Elvira Elias Cornet (Barcelona, 1917 - Arenys de Mar, 2016) és considerada avui una de les dibui-xants i il·lustradores de literatura infantil més destacades del país entre les dècades dels cinquanta i setanta del segle xx. Filla del pintor, caricaturista, crític i historiador de l'art, Feliu Elias -el popular Apa-, Elvira creix i es forma en un ambient familiar i social del tot propici al cultiu de les arts. Després dels estudis a Llotja, tornada de l'exili, treballa com a figurinista a la casa de modes El Dique Flotante. D'allí, es llença al camp de la il·lustració infantil, de primer amb l'editorial Juventud, on comença a donar mostres d'un estil refinat i elegant per l'acurada documentació amb què preparava cada obra. De la seva relació amb l'Editorial Ariel, en sobresurten, especialment, les il·lustracions per a la versió de Joan Sales de Tirant el Blanc (1954). Els quasi cent anys viscuts per Elvira queden esbossats en aquest recorregut personal i col·lectiu per una Catalunya d'abans i de després de la guerra, amb tots els efectes morals i materials que aquest conflicte comportà.


ISBN:

9788491912484

Els monjos del monestir de Sant Miquel de Cruïlles i la justícia: crònica d'un assassinat fallit (1353) «La cúria episcopal de Girona a l'edat mitjana»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 136
Formato: , 22 x 16 cm.
Precio: 20,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

El crim i la violència era, a la societat medieval, una realitat i una pràctica completament normalitzada. Però, i dins els monestirs? Com i per què un monjo podia voler planejar un assassinat? Quins mecanismes tenia l'Església per fer front a una acció com aquesta? A aquestes i moltes altres preguntes són les que aquest llibre dona resposta. Ens situem al 5 de maig de 1353, al monestir de Sant Miquel de Cruïlles, on els fets ocorreguts aquell dia, i potser també d'anteriors, acaben en un procediment criminal a la cúria episcopal de Girona. La present obra analitza, mitjançant l'estudi històric d'aquest cas, la criminalitat dins les parets del món monacal i quines eren les particularitats i els motius que ho provocaven. Tanmateix, uns fets així no podien quedar impunes; per això, també s'analitza l'estructura i el funcionament de la cúria episcopal de Girona, una jurisdicció fins ara mancada de monografies. En definitiva, un viatge que mostra el costat fosc de la societat medieval i els mecanismes de les institucions per evitar-ho.


ISBN:

9788491912446

Variació i norma en la llengua catalana

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 164
Formato: , 22 x 16 cm.
Precio: 21,00
Añadir a la cesta

El contingut del llibre gira entorn de la variació i l'accés de variants dialectals a la norma. S'introdueix amb una caracterització del català medieval afaiçonat per factors interns, socials, històrics i geogràfics, amb sovintejats contactes amb l'occità, particularment intensos en el rossellonès; es mostra com el veïnatge amb l'aragonès ha provocat, des dels primers segles de la colonització, algunes interferències en el valencià. S'analitza, després, la contribució a la lexicografia d'autors com Joan Esteve, Onofre Pou, Antoni Font, Pere Torra, Joan Lacavalleria i Carles Ros (segles XV-XVIII), precisant-ne les fonts respectives i el grau de fidelitat a l'àrea dialectal pròpia de cada autor, una actitud que més tard es repetirà en l'obra restauradora de Fabra i els seus continuadors amb un impuls participatiu del model lingüístic. Segueix una discussió sobre l'oportunitat dels conceptes de gal·loromanisme i iberoromanisme aplicats al català, amb una nova llista d'antropònims d'origen occità. El llibre clou amb una distribució geogràfica dels noms populars de la Via Làctia amb la seva interpretació lingüística.


ISBN:

9788491912477

Aportacions de les Balears a la primera musicologia espanyola «Les connexions de Felip Pedrell amb A. Noguera, A. J. Pont i altres intel·lectuals illencs»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 200
Formato: , 22 x 16 cm.
Precio: 24,00
Añadir a la cesta

El fet insular, en el cas de les Illes Balears, marca la seva cultura de manera profunda, però aquest epistolari és la mostra de com es creuen els camins de músics, intel·lectuals i estudiosos dels Països Catalans, car documenta la correspondència entre Felip Pedrell (pare de la musicologia espanyola) i músics com Antoni Noguera, Antoni J. Pont i Miquel Marquès; intel·lectuals com Gabriel Alomar, Joan Lluís Estelrich, Miquel del Sants Oliver i altres personalitats com Enric Alzamora, Eustaquio de Uriarte i el bisbe Campins. Un aspecte a considerar, aquí, és l'existència d'una mena de llavor, present en la història de les Illes, cap a l'estudi de la música, que s'inicia amb la figura del tractadista Simó Ben Tzemah Duran, rabí que fugí de Mallorca el 1391 arran de les persecucions als jueus. La correspondència del fons de la Biblioteca de Catalunya que es transcriu aquí documenta, precisament, les primeres passes de la musicologia balear de caràcter il·lustrat. Constitueix una font per a analitzar i difondre material vinculat als estudis etnomusicològics illencs en unes dates primerenques que pot esdevenir punt de partida per a futurs treballs d'aprofundiment.


ISBN:

9788491912415

Art de fer e solre qüestions. Volum I. Distincions I, II

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 296
Formato: , 23,5 x 16 cm.
Precio: 31,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Ramon Llull va redactar l'Art de fer e solre qüestions en català i, amb tota probabilitat, a Roma en 1295-1296; va ser traduïda al llatí molt posteriorment, el 1407. Es tracta d'una extensa obra de pràctica de l'Art lul·liana, fonamentada en l'Ars inventiva veritatis (1290) i en la Taula general (1293-1294), que té com a objectiu donar exemples d'aplicació de la doctrina cristiana. S'hi exposen els principis i els components del sistema de manera reiterada per facilitar-ne l'aprenentatge. Aquesta és la primera vegada que es publica la versió catalana original de l'Art de fer e solre qüestions, que és una de les últimes obres inèdites de Ramon Llull. Ofereix un veritable tresor d'ex-pressions i conceptes lul·lians fins ara desconeguts. Presentem el primer volum de l'obra, amb les distincions I i II; el segon (i últim) contindrà la distinció III.


ISBN:

9788491912439

Sabadell en la postguerra. 1939-1945 «Nou ordre i repressió»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 316
Formato: , 20 x 14,7 cm.
Precio: 26,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Aquest és el cinquè i darrer treball dedicat a l'estudi de la Guerra Civil i la ciutat de Sabadell. Se centra en la instauració d'un nou règim polític dictatorial, que va procedir a l'abolició del sistema i les institucions democràtiques. S'hi analitza la formació d'un nou poder local, amb una presència majoritària de militants i adherits al partit únic (FET i JONS), que va imposar una ideologia conservadora, el nacionalcatolicisme. Així mateix, s'hi descriu la forta repressió desencadenada contra els vençuts de la guerra i el silenci imposat per la força al conjunt de la societat. Tot això en un context de dificultats per la recuperació econòmica, enmig d'un aïllament internacional i una política fortament intervencionista. La insuficiència de la producció interna i les dificultats importadores van obligar a la distribució de productes de manera racionada. Novament es desenvolupà un mercat negre de primeres matèries i de productes de subsistència. Una part important de la població es va mantenir en uns nivells de pobresa considerables, mentre que uns quants oportunistes es van enriquir.


ISBN:

9788491912385

El teatre d'un poble, l'Arboç 1770-2020

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 664
Formato: , 28 x 20,7 cm.
Precio: 55,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

La història del teatre representat a l’Arboç és constituïda, majoritàriament, per l’activitat de l’Elenc Artístic Arbocenc, que ha estat i segueix essent el grup més actiu de la vila. Aquest llibre compila l’estudi de tot el teatre fet (i documentat) a l’Arboç, des dels seus inicis (1770) fins a l’actualitat (2020).


ISBN:

9788491912422

A la recerca del temps passat «Memòries»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 416
Formato: , 21 x 14,7 cm.
Precio: 25,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Carles Llussà i Ruiz (Manresa, 1926-2022) ens explica una vida plena de vivències, d'anècdotes, d'històries grans i petites que transcorren en els escenaris manresans de la República, la Guerra Civil, la dictadura franquista, la Transició i fins a l'actualitat. Tot plegat des de l'exercici de la seva vocació, una carrera mèdica viscuda amb profunditat durant més de mig segle. La vida d'aquest manresà, molt activa i compro-mesa; les seves activitats culturals, polítiques i professionals, fan d'aquestes pàgines un retrat fidel i acurat de la ciutat on va néixer i visqué gran part la seva vida.
Si no ha encontrado el libro que busca, pinche en nuestro servicio de Pedido Directo y pídanoslo.

Volver a Página Principal

Otras novedades


© Paquebote 1998-2022 Todas las secciones | Ayuda | Aviso Legal