logo paquebote
2828 libros encontrados buscando editorial: Publicacions de l\\\'Abadia de Montserrat, S.A.

www.paquebote.com > Publicacions de l\\\'Abadia de Montserrat, S.A.

Orden: · Ver: · Tipo:
ISBN:

9788491911593

Tant de gust de conèixer-lo, senyor Miquel Martí i Pol. DIGITAL

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 80
Formato: , 21,5 x 16 cm.
Precio: 18,00
Añadir a la cesta

Miquel Martí i Pol és, sens dubte, un dels poetes contemporanis més llegits. En aquest llibre trobaràs la vida d'un escriptor compromès amb el seu temps i amb la seva gent. A través de la lectura dels textos, podràs conèixer la trajectòria personal del poeta, així com l'entorn i el moment històric en què va viure. Podràs introduir-te en uns poemes carregats d'autenticitat que arriben als lectors de totes les edats.


ISBN:

9788491911609

Tant de gust de conèixer-lo, senyor Pompeu Fabra. DIGITAL

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 64
Formato: , 21,5 x 16 cm.
Precio: 18,00
Añadir a la cesta

Pompeu Fabra ha estat, sens dubte, l'estudiós de la llengua catalana més destacat del segle XX. Va dedicar bona part de la seva vida a la modernització d'una llengua que havia quedat feta malbé al llarg dels segles. Et convidem, lector, a conèixer la vida i l'obra d'aquest lingüista que, amb el seu esforç, va aconseguir fer del català una eina útil al servei de tota la societat.


ISBN:

9788491911579

Tant de gust de conèixer-lo, senyor Pere Calders. DIGITAL

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 80
Formato: , 21,5 x 16 cm.
Precio: 18,00
Añadir a la cesta

Pere Calders és, sens dubte, un dels grans narradors catalans del segle XX. Cada relat d'aquest autor ens provoca emocions diferents: n'hi ha que comuniquen un somriure; altres, perplexitat i ironia; i alguns són una explosió de tendresa. Avui podem dir, a més, que la seva paraula era màgica, perquè d'alguna manera va canviar a Catalunya la manera de veure els contes. Et convidem, lector, a conèixer la vida i l'obra d'aquest escriptor, i a introduir-te en els seus relats que, de ben segur, no et deixaran indiferent.


ISBN:

9788491911616

Tant de gust de conèixer-la, senyora Víctor Català. DIGITAL

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 96
Formato: , 21,5 x 16 cm.
Precio: 18,00
Añadir a la cesta

Caterina Albert i Paradís, que signava les seves obres amb el pseudònim 'Víctor Català', és una de les figures més representatives de la literatura catalana de tots els temps. Et convidem, lector, a descobrir la personalitat d'una escriptora que, malgrat els prejudicis de la seva època, va saber trobar la manera d'expressar-se amb llibertat. També podràs gaudir d'una petita mostra de les joies que va crear: narracions, poesies i adagis. I, sobretot, podràs adonar-te del gran valor de la seva novel·la, Solitud.ISBN:

9788491911487

Reescriptures literàries. La hipertextualitat en les literatures occidentals (1900-1939)

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 652
Formato: , 22 x 16 cm.
Precio: 36,00
Añadir a la cesta

Resseguir i analitzar la genealogia i els models de les obres literàries, o rastrejar les seves relacions amb altres textos, són enfocaments d'estudi productius que permeten conèixer aspectes fonamentals de la comunicació literària entre èpoques, entre cultures, entre autors i entre obres. L'objectiu del present volum és plantejar l'estudi de les relacions hipertextuals en algunes de les principals literatures occidentals en el període de 1900 a 1939. La varietat dels estudis ha fet possible traure a la llum un ampli ventall d'usos i de funcions de la re-escriptura: des de la traducció com a reescriptura, en principi, purament formal, però amb inevitables implicacions semàntiques, fins a la imitació estilística, passant per les reescriptures amb un valor cultural i identitari, la intermodalitat de la relació entre pintura i literatura, les transformacions bidireccionals, la transvaloració entre hipotext i hipertext o l'ús dels heterònims com a espais de reescriptura, entre d'altres.


ISBN:

9788491911173

No m'à romasa sinó la honestat «Rere la petja d'una innovació lingüística en el pas del català antic al modern»

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 452
Formato: , 22 x 16 cm.
Precio: 30,00
Añadir a la cesta

Aquest volum aplega tres estudis sobre la selecció dels auxiliars de perfet ésser i haver en la llengua catalana medieval, a partir de la descripció i l'anàlisi de dades obtingudes del buidatge del Corpus Informatitzat del Català Antic (CICA), que abraça des dels primers textos en la nostra llengua, del segle XI, fins a final del segle XVI. L'obra que el lector té a les mans s'interessa sobre-tot per l'inici del procés lent i gradual de substitució de l'auxiliar ésser per haver en l'àmbit que era propi del primer per herència llatinovulgar, i ho fa fixant-se en tres tipus de construccions que presenten força similituds: les estatives d'existència, les estatives de permanència i les esdevenimentals. Entre aquestes semblances hi ha el fet d'haver admès d'una manera primerenca la innovació en la selecció de l'auxiliar, atès que s'hi documenten vacil·lacions entre ésser i haver ja en la segona meitat del segle XIII i la primera del XIV. L'anàlisi de les característiques d'aquestes primeres mostres innovadores, amb l'objectiu de detectar-hi trets comuns que ajudin a comprendre les vies d'entra-da i d'avenç del canvi lingüístic, constitueix l'objectiu fonamental de la present recerca.


ISBN:

9788498837834

Republicans catalans del segle XIX

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 336
Formato: , 19 x 13 cm.
Precio: 23,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 7/14 días

En aquest llibre, el lector es trobarà davant d'una visió àmplia i renovada de set personalitats republicanes del Vuit-cents, en algun grau federals i catalanistes, que, usualment, han estat si no ignorades, sí presentades sota uns clixés que n'han esbiaixat i banalitzat la imatge. És el que succeí amb el liberal revolucionari i demòcrata Juan Antonio Llinàs; l'historiador i intel·lectual Salvador Sanpere i Miquel; el dibuixant i pintor de clares ressonàncies socials Josep Lluís Pellicer; el periodista de trajectòria inabastable Josep Roca i Roca; l'esforçat regeneracionista i introductor de novetats culturals parisenques Pompeu Gener; Josep Maria Vallès i Ribot, aplanat sota les interpretacions que -a banda i banda- han negat la pulsió catalanista del federalisme pimargallià, i, finalment, un personatge 'desheretat de la memòria', Sebastià Sunyer, un dels torturats de Montjuïc el 1896. Si l'adjectiu no estigués tan gastat, podríem dir que, pròpiament, som davant d'una petita llista d'heterodoxos que no acabaren mai de ser acceptats per l'oficialitat dominant de l'època, ni tampoc per la de l'esquerra, en què tots ells se situaren.


ISBN:

9788491911395

Xaconín: diari de guerra d'un soldat reialista d'Albinyana (1822-1823)

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 112
Formato: , 22,5 x 13,5 cm.
Precio: 14,50
Añadir a la cesta

Xaconín: diari de guerra d’un soldat reialista d’Albinyana (1822-1823) és en una primera part el diari d’un joveníssim soldat del poble d’Albinyana (Baix Penedès), escrit en una petita llibreta amb cobertes de pell que devia dur a la motxilla. Josep Nin, com els altres soldats de les tropes reialistes, famolenc i exhaust per llargues caminades sense descans, amb l’esquena massacrada pels polls, encara va reunir forces per narrar les peripècies viscudes en el tram final d’un dels conflictes més descarnats de l’edat contemporània: la guerra reialista (1822-1823). Relata el setge liberal de la Seu d’Urgell i la fugida de les tropes absolutistes cap a França. En la segona part Xaconín recull cançons populars, sembla que amb alguna cosa treta de la seva pròpia inventiva, cançons que molts es devien saber de cor, que treuen a flotació les manies, les obsessions i els odis dels convençuts que el liberalisme era el dimoni encarnat i que acabaria destruint la pàtria, el rei i la religió. El diari es va amagar i aparegué al cap de cent cinquanta anys al mateix poble nadiu del soldat, en la reforma de la teulada d’una casa del carrer de Bonastre. Joan Perucho hi acabava de comprar un casalot en perill d’enrunament, i el capellà, mossèn Concordi, va ensenyar la llibreta a l’escriptor barceloní, que ho va fer saber en un article a La Vanguardia, que recollim aquí. La imaginació de Perucho va fer reviure el soldat Xaconín en les seves narracions literàries, amb ficció i realitat barrejades, com explica Julià Guillamon en aquesta edició. Ramon Arnabat en fa una introducció històrica, renovant aquell estudi del context de la llibreta que havia fet per a la primera edició, que va publicar l’Institut d’Estudis Penedesencs el 1993. Allà també hi col·laboraren Manuel Bofarull i Joan Anton Ventura, tots dos traspassats, i d’aquest hem recuperat l’estudi lingüístic. S’hi ha afegit Ramon Marrugat, reconegut especialista en la parla del Penedès. Per a la transcripció, feta de nou, Jordi Curbet hi ha posat, com a filòleg, tot el que convenia per fer que el text sigui llegidor però sense amagar l’essència de l’escriptura original de Xaconín.


ISBN:

9788491911401

Pierres de Provença (1650): estudis i edició crítica

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.   Fecha de publicación:    Páginas: 328
Formato: , 19,5 x 13,5 cm.
Precio: 19,00
Añadir a la cesta

Vicent Pastor i Briones és doctor en Filologia Catalana per la Universitat d'Alacant. La seua tasca investigadora abraça principalment la narrativa cavalleresca i l'hagiogra?a. En els treballs més recents ha dedicat una atenció preferent a la narrativa breu, i s'ha centrat en l'estudi de la Història de Pierres de Provença, un text que ?ns ara no comptava amb una edició crítica. El present volum és el fruit d'una investigació sobre la novel·la anònima francesa Pierres de Provença i sobre la versió catalana corresponent, per tal de posar-la al dia des d'una doble vessant: per una banda, ofereix l'edició crítica del primer testimoni català conservat, l'edició de Sebastià de Cormellas impresa a Barcelona el 1650; per l'altra, acompanya l'edició amb un estudi aprofundit d'aquesta obra tant en l'àmbit romànic com en el de la literatura catalana. S'hi fan aportacions en aspectes desatesos per la historiogra?a literària, com ara el gènere, la temàtica, la transmissió o la repercussió literària. El resultat reivindica i palesa el paper de l'obra en la tradició prosística catalana de l'edat moderna, ja que es tracta d'un text que va ser imprés i llegit en català de forma contínua durant els segles XVII i XVIII.
Si no ha encontrado el libro que busca, pinche en nuestro servicio de Pedido Directo y pídanoslo.

Volver a Página Principal

Otras novedades


© Paquebote 1998-2020 Todas las secciones | Ayuda | Aviso Legal