logo paquebote
57 libros encontrados buscando editorial: EDICIONS DE LA ELA GEMINADA

www.paquebote.com > EDICIONS DE LA ELA GEMINADA

Orden: · Ver: · Tipo:
ISBN:

978-84-945953-7-0

El canelobre enterrat «La llegenda del tercer colom / Raquel disputa amb Déu»

Editorial: EDICIONS DE LA ELA GEMINADA   Fecha de publicación:    Páginas: 172
Formato: Rústica
Precio: 15,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 7/14 días

Publicada l’any 1937, en un moment de plena consolidació del nazisme antisemita, la novel·la El canelobre enterrat pren com a pretext el pelegrinatge de la menorà, el canelobre sagrat jueu, robat per Titus a Jerusalem, pels vàndals a Roma i novament reprès per Justinià i transportat a Constantinoble. Les vicissituds sofertes pel canelobre representen, de manera simbòlica, les que ha hagut de patir el poble jueu al llarg de la història i permeten a Zweig traçar magistralment un drama punyent i de gran potència plàstica. La llegenda del tercer colom i Raquel disputa amb Déu són un complement idoni a El canelobre enterrat. Posades de costat, les tres llegendes representen un tríptic que aparentment fixa els ulls en el passat del poble jueu però que revela realitats perfectament contemporànies i d’abast universal.


ISBN:

978-84-945953-6-3

Ha anat aixi

Editorial: EDICIONS DE LA ELA GEMINADA   Fecha de publicación:    Páginas: 120
Formato: Rústica
Precio: 15,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

«Li he dit: —Digue’m la veritat.— I ell ha dit: —¿Quina veritat? I mentrestant dibuixava alguna cosa al seu quadern a correcuita i tot seguit m’ensenyava el que era: era un tren molt llarg, amb un gran núvol de fum negre, i ell que s’abocava per una finestra i saludava amb el mocador. Li he disparat als ulls.» Així comença Ha anat així, la segona novel·la publicada per Natalia Ginzburg, i que ara Edicions de la Ela Geminada ofereix per primera vegada en llengua catalana, en el marc d’un projecte de recuperació de les cinc novel·les breus de Ginzburg, reunides en un sol volum l’any 1947: El camí que porta a ciutat, Ha anat així, Valentino, Sagittario i Les veus del capvespre. Ha anat així és la història d’un amor desesperat i gelós, una confessió dictada per la dolorosa lucidesa d’una esposa que, durant anys, ha suportat les infidelitats del seu marit.


ISBN:

978-84-945953-5-6

El vagabund «Entre la terra i els núvols - II»

Editorial: EDICIONS DE LA ELA GEMINADA   Fecha de publicación:    Páginas: 300
Formato: Rústica
Precio: 18,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

El vagabund, segona de les tres novel·les que formen la trilogia Entre la terra i els núvols, evoca la societat gironina del tombant de segle i els inicis de la vocació literària d’Innocenci Aspriu (àlter ego de Prudenci Bertrana). Si L’hereu és la novel·la de la infantesa al mas de l’Esparra, El vagabund ho és de la ciutat de Girona. Publicada l’any 1933, Bertrana descriu de manera magistral i minuciosa els carrers, les esglésies, els barris i els monuments de la ciutat, alhora que planteja situacions argumentals més complexes, com ara el seu empresonament, les dificultats per mantenir la família, la seva complexa relació amb la ciutat o la difícil decisió d’acceptar l’encàrrec de dirigir dos setmanaris humorístics barcelonins. La present edició es basa en la primera, del 1933, i esmena les modificacions introduïdes en edicions posteriors.


ISBN:

978-84-945953-4-9

Tots els contes

Editorial: EDICIONS DE LA ELA GEMINADA   Fecha de publicación:    Páginas: 992
Formato: Rústica
Precio: 36,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Tot i ser conegut principalment gràcies a novel·les com Josafat, Jo! Memòries d’un metge filòsof o la trilogia Entre la terra i els núvols (L’hereu, El vagabund i L’impenitent), Prudenci Bertrana és un dels contistes més prolífics de la literatura catalana de la primera meitat del segle xx. Els seus primers contes van ser escrits el 1899 i els últims, el 1937, en plena guerra civil i només quatre anys abans de la seva mort. Gairebé quatre dècades, per tant, de producció ininterrompuda, que sumen un centenar llarg de narracions d’extensió molt diversa. Aquest volum aplega, per primera vegada, la narrativa breu completa de Prudenci Bertrana. El lector hi trobarà tots els reculls de contes publicats en vida de l’autor, els que van aparèixer en diaris i revistes i no s’havien tornat a publicar i, fins i tot, algunes narracions inèdites fins ara, que Bertrana va radiar entre els anys 1936 i 1937. Tot i que bona part d’aquests contes ja apareixien al volum d’Obres completes de Bertrana, publicat per Selecta el 1965, Agnès Prats ha portat a terme una laboriosa tasca de restitució dels textos originals que ens permet recuperar tota la riquesa del lèxic inesgotable de Bertrana i el seu estil més genuí.


ISBN:

978-84-945953-1-8

L'hereu «Entre la terra i els núvols - I»

Editorial: EDICIONS DE LA ELA GEMINADA   Fecha de publicación:    Páginas: 380
Formato: Rústica
Precio: 19,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

L’hereu, primera de les tres novel·les que formen la trilogia autobiogràfica Entre la terra i els núvols, representa la consagració literària de Prudenci Bertrana. Publicada l’any 1931, guanyadora del Premi Crexells d’aquell any i reeditada en versió definitiva el 1933, L’hereu narra el període vital d’Innocenci Aspriu (àlter ego de Bertrana), que va des de la seva infantesa, fortament lligada a l’escenari rural del mas familiar de l’Esparra (la Selva), fins al seu matrimoni i establiment a la ciutat de Girona. En aquesta novel·la, on la descripció hi juga un paper predominant, hi excel·leix el talent incomparable de Bertrana a l’hora de pintar amb paraules els paisatges i els oficis, la personalitat entranyable de pagesos, surers i caçadors, el pas del temps dictat per la naturalesa. Aquesta edició recupera la versió definitiva del 1933 i esmena modifacions introduïdes en edicions posteriors.ISBN:

978-84-943424-9-3

Pensaments ociosos d'un ociós «Per a unes vacances ocioses»

Editorial: EDICIONS DE LA ELA GEMINADA   Fecha de publicación:    Páginas: 208
Formato: Rústica
Precio: 18,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.


ISBN:

978-84-943424-8-6

Repeticions

Editorial: EDICIONS DE LA ELA GEMINADA   Fecha de publicación:    Páginas: 212
Formato: Rústica
Precio: 18,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

L'exili i l’empresonament són una constant en l’obra de Iannis Ritsos. Repeticions aplega, per primera vegada en català, els poemes escrits durant el seu internament en el camp de concentració de Leros (1967-1968) i el seu arrest domiciliari a Karlóvassi de Samos (1968-1970), en el marc de la tristament famosa dictadura dels Coronels. Durant aquest període, Ritsos tornà a passar per l’amarga experiència de l’exili, ja viscuda anys abans, al final de la guerra civil grega (1948-1952), que li suposà, en aquella ocasió, la reclusió en els camps de concentració de Leros, Makrónissos i Àios Stratis. Aquest període de privació de llibertat i d’isolament físic i moral absolut, agreujat pel càncer que se li diagnosticà durant la seva estada a Leros, lluny d’atuir-lo, l’esperona fins al punt que les obres escrites durant aquest temps —que, quan no aconseguia de fer arribar clandestinament a l’estranger, sovint enterrava per salvar-les de la fèrria censura dels Coronels— són considerades unànimement per la crítica com els seus millors reculls.


ISBN:

978-84-943424-7-9

Poesia lírica grega «D'Arquíloc a Teognis»

Editorial: EDICIONS DE LA ELA GEMINADA   Fecha de publicación:    Páginas: 288
Formato: Rústica
Precio: 22,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 7/14 días

La poesia grega antiga és l’única poesia de tota la història de la literatura occidental que no té tradició prèvia. La seva originalitat és absoluta. Per això, i també perquè ben aviat fou convertida en clàssica, en un model a imitar, no hi ha cap aspecte de la tradició poètica posterior que no en depengui, ni cap que pugui ser explicat sense haver-s’hi de referir. Un poema en el sentit modern de la paraula, a Grècia, no va existir mai. Els textos escrits que ens han pervingut d’autors com Arquíloc, Cal·lí, Tirteu, Semònides, Soló, Mimnerm, Focílides, Hipònax, Anànios, Xenòfanes o Teognis són l’únic vestigi que ens queda d’un fenomen que els unia inextricablement a una certa música i a un cert cant que el temps ha engolit per sempre. La poesia lírica grega, en tot el seu esforç per capturar l’instant, es divideix en quatre gèneres: elegia, iambe, cançó mèlica i cançó coral. Aquest llibre presenta, per primera vegada, el que ens resta dels dos primers en edició bilingüe: grec antic – català.


ISBN:

978-84-943424-6-2

L'art de callar

Editorial: EDICIONS DE LA ELA GEMINADA   Fecha de publicación:    Páginas: 128
Formato: Rústica
Precio: 14,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Llegir L’art de callar és potser més necessari ara que en cap altre moment dels darrers dos-cents anys, perquè ara mateix la ximpleria i la violència verbal amenacen d’esfondrar la convivència humana. Molt possiblement, s’han perdut massa paraules per haver-les mirat amb massa intensitat, i ens cal revisar la relació entre el llenguatge i la veritat. Allò que Dinouart anomenava «la filosofia falsa i corrompuda» (les Llums) ha vençut, però ha deixat un rastre de paraules buides. Resta la possibilitat d’explorar els múltiples matisos del silenci.
Si no ha encontrado el libro que busca, pinche en nuestro servicio de Pedido Directo y pídanoslo.

Volver a Página Principal

Otras novedades


© Paquebote 1998-2020 Todas las secciones | Ayuda | Aviso Legal