logo paquebote
4 libros encontrados buscando autor: Ramon M. Nogués Carulla

www.paquebote.com > Ramon M. Nogués Carulla

Orden: · Ver: · Tipo:
ISBN:

9788415518983

Déus, creences i neurones «Un acostament científic a la religió»

Editorial: Fragmenta   Fecha de publicación:    Páginas: 280
Formato: 21 x 13 cm.
Precio: 21,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Prendre?s seriosament la religió ?se sigui o no religiós? és un signe de respecte a la realitat. Més que més perquè la religió ?com totes les més grans experiències humanes? és capaç del més eminent i del més deficient. Aquest llibre vol ser un homenatge a la religió ben constituïda i un antídot envers la religió degradada. Perquè una manifestació religiosa digna, culturalment compatible i intel·lectualment qualificada, pot ser un referent interessant i suggerent de l?eterna i difícil besllum de Déu.
Ramon M. Nogués exposa ?amb claredat, agilitat i saviesa? temes tan diversos com ara el paper del cervell en l?experiència religiosa, les situacions fronteres entre la mística i la patologia, l?estatut cien­tífic de la religió, la crítica excessiva de la religió, el valor evolutiu de les creences, les aportacions més recents de la neuroreligió, el desafiament del pluralisme religiós, el contrast entre espiritualitat i religió, la religió i el sexe, la discriminació religiosa de la dona i la institucionalització del sagrat.


ISBN:

9788415518426

La salut espiritual «Neurociència i qualitat mental»

Editorial: Fragmenta   Fecha de publicación:    Páginas: 328
Formato: Rústica
Precio: 21,50
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

La salut espiritual forma part de la salut mental i, per tant, simplement de la salut. La recerca espiritual ha de ser un camí d’alliberament, de donar sentit a la vida, de proposar visions de la realitat que possibilitin les actuacions responsables de cadascú envers els altres, la societat humana i la preservació de la integritat de la Terra.
Aquesta perspectiva creativa de l’espiritualitat és possible i, fins i tot, urgent.
Aquest llibre aporta algunes reflexions a propòsit de la necessà-
ria, luxosa i enriquidora recerca de l’espiritualitat. Ho fa amb una referència clara a la neurobiologia, però sense que aquesta forma d’aproximació pretengui convertir-se en la referència central del món espiritual. La neurobiologia i l’espiritualitat són dos instruments excel·lents per conèixer i fer funcionar adequadament el món mental humà de manera que la persona pugui apreciar el goig de viure.


ISBN:

9788428823067

La evolución darwiniana de las religiones "verdaderas"

Editorial: PPC [Promoción Popular Cristiana]   Fecha de publicación:    Páginas: 256
Formato: Rústica
Precio: 23,00
Lo lamentamos, pero este libro no está ya disponible.

Hoy vivimos un tiempo de transformación de la manera de vivir y pensar la religiosidad, de una metamorfosis del hecho religioso. Vivimos fenómenos que hacen pensar en una mutación del hecho religioso: estamos en una época en que se están abandonando antiguos modelos de religión y se intuye que la religiosidad del siglo xxi será diferente de la de épocas anteriores. Ramon M. Nogués propone pensar los caminos y los cambios que han seguido las religiones en el pasado y su situación hoy día siguiendo el modelo darwiniano de evolución biológica, y plantea si precisamente nuestro tiempo no vive una mutación profunda e irreversible de la manera de ser de las religiones. Este libro ha nacido de las conferencias de la XI Aula Joan Maragall, en la edición de 2008.


ISBN:

9788492416035

Sobre la vida i la mort «Possibilitats i límits de la intervenció humana»

Editorial: Fragmenta   Fecha de publicación:    Páginas: 184
Formato: Rústica
Precio: 17,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

L’origen de la vida humana, les manipulacions i el «control de qualitat» de l’embrió (eugenèsia), l’avortament, la relació entre ètica i moral i entre ètica i dret, els clonatges terapèutics o reproductors, la reproducció assistida, la intervenció terapèutica i l’autonomia del malalt, la gestió de la salut i la malaltia, l’eutanàsia, les cures pal·liatives, les voluntats anticipades…, són algunes de les controvèrsies contemporànies que l’ètica de la vida suscita enmig del fulgurant procés tècnic al qual assistim. ¿Quan es pot parlar de vida humana? ¿Té la persona dret a decidir sobre el moment de la mort? El debat ètic es produeix a partir d’uns amplíssims principis generals, però es concreta en un gran desplegament de principis secundaris que, a més a més, es diversifiquen i s’apliquen a través de modificacions tècniques que van matisant la importància i el significat ètic de les accions. L’associació Cristianisme al Segle XXI va dedicar un dels seus congressos —el cinquè, celebrat a Barcelona l’1 i el 2 de desembre del 2007— a les qüestions esmentades. Aquest llibre recull les ponències de Begoña Román, Joan Carrera i Carrera, Gaspar Mora, Núria Terribas i Sala, Marc Antoni Broggi i Federico Mayor Zaragoza," i es clou amb uns suggeriments en previsió de possible incapacitat.[1-4]  

Si no ha encontrado el libro que busca, pinche en nuestro servicio de Pedido Directo y pídanoslo.

Volver a Página Principal

Otras novedades


© Paquebote 1998-2020 Todas las secciones | Ayuda | Aviso Legal