logo paquebote
5 libros encontrados buscando autor: JAUME RADIGALES

www.paquebote.com > JAUME RADIGALES

Orden: · Ver: · Tipo:
ISBN:

9788496103955

Del Walhalla a Jerusalem «Wagner i la política»

Editorial: Angle   Fecha de publicación:    Páginas: 120
Formato: Rústica
Precio: 10,00
Lo lamentamos, pero este libro no está ya disponible.

En el decurs del segle XX, la música ha estat una de les eines per magnificar la imatge dels governants i, en general, dels aparells de poder més utilitzats pels règims polítics més diveros. Des de la cançó popular fins als últims èxits del rock i el pop, passant per autors d'èpoques pretèrites, les relacions entre art musical i poder polític han estat fructíferes però sempre interessades.
Aquest assaig repassa la contradicció en les idees polítiques de Richard Wagner i les influències en les seves obres, tant escèniques com teòriques.
A partir d'aquí, Jaume Radigales demostra la fraudulenta i interessada utilització de Wagner -i de molts altres compositor-. Per part del nacional-socialisme alemany, així com la també interessada 'prohibició' que de la música wagneriana se'n fa, de manera no legislada, a l'estat d'Israel.
L'any 2001 el pianista i director d'orquestra argentinoisrealià Daniel Barenboim va obrir la caixa dels trons en interpretar, a Jerusalem, peces de Wagner. És a partir d'aquests fets quan es qüestiona la legitimitat d'aquella prohibició, tenint en compte la també contradictòria política cultural d'Israel i, a més concretament, de la seva Orquestra Filharmònica. Amb aquest text, l'autor fa una crida a la reflexió, asserenada i desapassionada, a partir del desemmascarament i la relativització de les idees polítiques i de la música del mateix Wagner.
Aquest treball, que combina amb encert l'erudició i la recerca d'un lloc no polititzat per a la música en la societat de masses, va ser proclamat guanyador ex aequo de la tercera edició del premi IDEES d'Assaig Breu 2004.
BIOGRAFIA AUTOR
Jaume Radigales (Barcelona, 1969) És doctor en Història de l'Art i professor titular de la Universitat Ramon Llull, on imparteix les assignatures d'Estètica i de Llenguatge Musical a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna.
Ha publicat, entre d'altres, El pensament musical de Joan Maragall, L'òpera, Els orígens del Gran Teatre del Liceu, Músiques per a la mort, Sobre la música. Reflexions a l'entorn de la música i l'audiovisual i Victòria dels Àngels, a més d'una monografia sobre Mort a Venècia de L. Visconti. És crític musical de La Vanguardia i corresponsal a Barcelona de la revista Ritmo. Realitza i presenta el programa ' Una tarda a l'Òpera' a Catalunya Música.


ISBN:

9788473068468

Victòria dels Àngels. Una vida pel cant. Un cant a la vida

Editorial: Pòrtic   Fecha de publicación:   
Precio: 19,00
Lo lamentamos, pero este libro no está ya disponible.


ISBN:

9788473065368

L'òpera. Música, teatre i espectacle

Editorial: Pòrtic   Fecha de publicación:   
Precio: 11,90
Lo lamentamos, pero este libro no está ya disponible.


ISBN:

978-84-946104-8-6

L.pera catalana: síntesi hist.rica

Editorial: FICTA EDICIONS   Año:    Páginas: 338
Precio: 24,00
Añadir a la cesta


ISBN:

9788497883849

De Plató a Lady Gaga. Estética i comunicació de masses

Editorial: UOC EDITORIAL   Año:   
Precio: 20,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.[1-5]  

Si no ha encontrado el libro que busca, pinche en nuestro servicio de Pedido Directo y pídanoslo.

Volver a Página Principal

Otras novedades


© Paquebote 1998-2023 Todas las secciones | Ayuda | Aviso Legal