logo paquebote
52 libros encontrados buscando autor: FIODOR DOSTOIEVSKI

www.paquebote.com > FIODOR DOSTOIEVSKI

Orden: · Ver: · Tipo:
ISBN:

9788419017550

Notes d'hivern sobre impressions d'estiu

Editorial: Angle   Fecha de publicación:    Páginas: 160
Formato: , 18 x 12 cm.
Precio: 13,20
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

En aquest gens convencional quadern de viatge -escrit just abans que els Apunts del subsol-, Dostoievski recull les seves impressions (i sobretot esmolades reflexions) de l'itinerari que va fer per Europa l'estiu de 1862: Berlín, Wiesbaden, París, Londres, Ginebra, Florència... A més d'aproximar-se als seus referents culturals, buscava consells mèdics per tractar la seva epilèpsia. Però Dostoievski, és clar, no ens fa una crònica turística, sinó que estableix una comparació constant entre Rússia i el que ha conegut de primera mà a Europa, de la qual entre altres aspectes n'ataca l'utilitarisme, l'afany pels diners i el sotmetiment a la tecnologia. «Desencantat com està d'Occident, l'escriptor veu la necessitat que les elits culturals tornin a Rússia, tant físicament com espiritualment, que deixin d'emmirallar-se en un model occidental fallit i contribueixin a articular una Rússia que ha de fer el seu camí sense renunciar als valors espirituals i identitaris que li són propis i que li confereixen una moralitat més sòlida que no pas els europeus.» «TANT PEL FONS COM PER LA FORMA, TROBEM MOLTES LÍNIES D'UNIÓ ENTRE LES NOTES I ELS APUNTS DEL SUBSOL.» - DEL PRÒLEG TRADUCCIÓ I PRÒLEG DE MIQUEL CABAL GUARRO.


ISBN:

9788418807275

El petit heroi

Editorial: Galaxia Gutenberg   Fecha de publicación:    Páginas: 80
Formato: , 18 x 11,5 cm.
Precio: 11,90
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

En les novel·les de Dostoievski, els nens i els adolescents acostumen a tenir-hi un paper torturat. La pròpia infantesa de l’escriptor, plena d’experiències difícils, li servia de model per considerar-la una etapa de la vida marcada per la infelicitat. El protagonista d’El petit heroi, n’és, però, una excepció. Estem a l'estiu, en una festa amb diversions i passatemps inacabables: cavalcades pel camp, excursions pel bosc o pel riu, passeigs, dinars al camp, sopars a la terrassa plena de flors aromàtiques, música, dansa, teatre, tota mena de jocs i d'acudits, rialles. Ens envolta un paisatge alegre i assolellat, el dolç camp rus on seguirem el pas d'infant a adolescent del «petit heroi», amb el naixement dels primers sentiments amorosos cap a una bella dama però també el dolor i el neguit. Una novel·la deliciosa.


ISBN:

978-84-18197-93-2

Manyaga

Editorial: Angle   Fecha de publicación:    Páginas: 112
Formato: Rústica
Precio: 12,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

«ÉS UN LLIBRET MOLT BREU. PERÒ ÉS MASSA GRAN PER A TOTS NOSALTRES, TÉ UNA GRANDESA QUE NO PODEM ABASTAR.» - KNUT HAMSUN Al menjador de casa, un home està davant del cadàver de la seva dona. A partir d'aquí repassarà la seva vida en comú, intentant esbrinar el perquè de la seva mort. Ell és un prestador -un autèntic escanyapobres- i ella el visitava sovint per empenyorar petites joies. Amb només setze anys, òrfena, vivia amb dues tietes que se n'aprofitaven. Coneixedor de la trista realitat de la noia, ell li proposa casar-se i, sense cap horitzó millor, ella ho accepta. En aquest monòleg narratiu Dostoievski retrata magistralment com dos esperits tan allunyats no aconsegueixen conviure i com el prestador és incapaç d'adonar-se del seu paper en la mort de la seva joveníssima dona. «És una peça preciosa, una de les obres més potents de Dostoievski.» - André Gide EN EL BICENTENARI DEL NAIXEMENT DE DOSTOIEVSKI. TRADUCCIÓ I EPÍLEG DE MIQUEL CABAL GUARRO.


ISBN:

9788483932957

Estuche. Diario de un escritor

Editorial: Páginas de Espuma   Fecha de publicación:    Páginas: 2236
Formato: 22 x 16 cm.
Precio: 81,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Dostoievski, además de ser uno de los grandes novelistas de la historia de la literatura, se dedicó durante la mayor parte de su vida al periodismo y fue un activo creador de opinión. Diario de un escritor es, sin duda, uno de sus proyectos mayores y ha terminado convirtiéndose en una suerte de testamento y compendio de todo su pensamiento. Los reportajes, los ensayos y los apuntes críticos que Dostoievski fue publicando en diferentes revistas constituyen no solo un recuento de las filias y fobias del autor, sino que se revelan como un documento clave y necesario para la comprensión de la historia más reciente de Rusia, de sus conflictos sociales y políticos, y también en cierta manera una buena panorámica de la literatura rusa escrita por uno de sus nombres claves.
De género inclasificable y límites difusos, en sus páginas tiene cabida por igual la actualidad, la crítica literaria y algunas de las más importantes narraciones breves de Dostoievski. Esta edición completa reúne en dos volúmenes todos los textos que el escritor ruso publicó como Diario de un escritor, pero también el resto de su producción periodística y ensayística, junto con una amplia selección de sus cuadernos de notas.


ISBN:

978-84-18451-85-0

Una historia desagradable

Editorial: Nórdica   Fecha de publicación:    Páginas: 128
Formato: Rústica
Precio: 18,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

«Una historia desagradable» fue escrita y publicada en 1862 tras una breve gira por España. La historia se publicó en la revista Vremia (Tiempo) de Dostoievski.
En un contexto histórico posterior a la reforma emancipadora de 1861 en Rusia, y tras beber de más con dos colegas funcionarios, el protagonista, Ivan Ilich Pralinski, expone su deseo de adoptar una filosofía basada en la bondad y el humanismo hacia personas de menor estatus social. Al marcharse de la reunión inicial, Ivan se da cuenta de que su cochero se ha ido a otro lugar por pensar que la reunión demoraría más tiempo, por lo que decide caminar y pasa de casualidad por una casa donde se celebra la fiesta de casamiento de uno de sus subordinados. Resuelve entonces poner su filosofía en práctica y entra en la fiesta.


ISBN:

9788432159770

Pensamientos y reflexiones «Selección de citas célebres»

Editorial: Rialp   Fecha de publicación:    Páginas: 94
Formato: , 18 x 11,5 cm.
Precio: 9,50
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Los textos de esta antología, extraídos de sus principales obras, se detienen a considerar el contraste entre el bien y el mal, Dios y la inmortalidad del alma, y las propuestas sociales que rechazan la trascendencia. Su perspectiva, siempre detallada y minuciosa en el análisis de lo humano, se siente fuertemente atraída por la inocencia, y persigue la dimensión más trascendente del hombre.


ISBN:

978-84-18197-47-5

Apunts del subsol

Editorial: Angle   Fecha de publicación:    Páginas: 208
Precio: 13,90
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

«UNA EXCURSIÓ AL SOTERRANI MENTAL D'UN PERSONATGE QUE VOL SUBVERTIR L'ORDRE ESTABLERT.» - JORDI NOPCA EN EL BICENTENARI DEL NAIXEMENT DE DOSTOIEVSKI. Escrita en un moment d'enorme agitació social a Rússia i de gran turment personal, _Apunts del subsol_ reflecteix les lluites psicològiques i morals de Dostoievski per trobar els fonaments de la condició humana i el sentit de la nostra vida. El protagonista és un funcionari fracassat, un home sense identitat ni nom, que, des del subsol, reconstruirà episodis del seu passat tot escrivint uns apunts sincers i lúcids. Aquest antiheroi extraordinari -en lluita constant amb si mateix- manifesta una consciència radical dels mals de la seva època: articula una crítica profunda als qui fan del racionalisme i el positivisme els eixos vertebradors de la vida, com si tot es pogués reduir a postulats científics i de la ciència en poguéssim esperar un progrés social real. Com a lectors sabem reconèixer la modernitat del seu estil, la radicalitat sovint contradictòria dels seus plantejaments filosòfics, el retrat de l'individu actual (sempre buscant l'èxit i l'afalagament dels altres) i el dilema etern entre vida mundana i existència intel·lectual. Traducció de Miquel Cabal Guarro Introducció de Jordi Nopca


ISBN:

9788418022609

Un arbre de Nadal i una boda

Editorial: Comanegra   Fecha de publicación:    Páginas: 48
Formato: 17 x 13 cm.
Precio: 15,00
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

Això és un conte de Nadal, però no és precisament un conte de fades. Dostoievski no feia contes de fades o, quan en feia, els capgirava com un mitjó per encarar-nos al pitjor del nostre món. Aquesta història ve carregada d’humor i acidesa, i també d’una violència soterrada —violència de classe i violència de gènere— de la qual no ens hem pas deslliurat.


ISBN:

9788416601684

Discurso del Gran Inquisidor

Editorial: Arpa Editores   Fecha de publicación:    Páginas: 128
Formato: 21,3 x 14 cm.
Precio: 14,90
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.

«¿Cómo puede hablarse de libertad, si la obediencia se compra con pan?» El Discurso del Gran Inquisidor ocupa un lugar central en la arquitectura de la obra y el pensamiento de Fiódor Dostoievski, análogo al que ocupa El rey Lear en el universo de Shakespeare. El propósito y la fuerza poética de este texto son de tan múltiple riqueza y complejidad que puede interpretarse desde tantos puntos de vista diferentes como lectores tenga. En este memorable capítulo de Los hermanos Karamázov, que puede leerse como una obra filosófica completa en sí misma, Iván y Aliosha dialogan sobre la fe en Dios y la figura de Cristo, la libertad y la esclavitud del hombre, la compasión y la muerte.
La presente edición se enmarca con una introducción de Antonio Lozano, la célebre interpretación de George Steiner en Tolstói o Dostoievski y comentarios al texto de Noam Chomsky y de Aldous Huxley.


ISBN:

9788415458760

El jugador

Editorial: Eneida   Fecha de publicación:    Páginas: 228
Formato: 21 x 13 cm.
Precio: 13,95
Añadir a la cesta
Disponible. Normalmente se envía en 3 días.[1-10]  [11-20]  [21-30]  [31-40]  [41-50]  [51-52]  

Si no ha encontrado el libro que busca, pinche en nuestro servicio de Pedido Directo y pídanoslo.

Volver a Página Principal

Otras novedades


© Paquebote 1998-2023 Todas las secciones | Ayuda | Aviso Legal